Profile photo

Need an photographer or retoucher?

I am a portrait, commercial, fashion, beauty and art photographer retoucher working worldwide.

In case you have any questions about business project, photos or need my services, please do not hesitate to contact me. I will gladly answer all of your inquires. Thanks for all the love and support!

Hrvoje

Please correct form

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

required *

Bled i Bohinj

Mali kratki putopis i fotke sa jednodnevnog izleta na Bled i Bohinj..

 

Prije nekolio dana zaputili smo se na jednodnevi izled na Bled i Bohinj. Sve je je bilo nekako neplanirano i brzo pa nisam dobro proucio sve stvari koje je potrebno obici. Krenuli smo iz Zagreba ujutro u 6 sati i laganom voznjom po autoputu stižemo za dva i pol sata na Bled. Nazalost nismo mogli ostati duže od jednog dana pa nisam mogao napraviti bolje fotke, buduci da smo krenuli u obliazak oko podneva. Ovo su sve više turisticke fotografije :).

 

Bled

Bled je gradić i sjedište istoimene općine u Republici Sloveniji. Nalazi se na Bledskom jezeru, par km južno od Austrijske granice i 50 km sjeverozapadno od Ljubljane. Za razliku od Bohinja, Bled je više “sređen” i orijentiran turizmu. Oko cijelog jezera je staza za šetnju, a hoteli i vile nalaze se na svakom koraku. Sve je čisto i uređeno, nigdje smeća ili papirića na podu. Mislim da bi se definitivno trebali ugledati na naše susjede koji znaju iskoristiti ljepote koje imaju, uložiti u njih, te ih održavati čistima. Ako želite napraviti vrhuske fotografije, ovo je pravo mjesto za to. Sve izgleda kao iz neke knjige ili lokacije iz Gospodara prstenova. Mislim da je najbolje vrijeme za posjetu u proljeće ili zimi, jel trenutno jos nema zelenila i priroda se polako “budi”.

Moj savjet je da parkirate auto negdje van grada i prošecete se do jezera, buduci da se parking placa i kartu za parking morate obnavljati svaka 2 sata. Jezero možete obići laganom šetnjom za cca 2 sata, ako ste fotograf kao ja i stajete svaka 2m dodajte jos 4-5 sati 🙂
Ulazi u dvorac, vožnja čamcem do otoka se naplačuju tako da računate na dodatne troškove.

 

Bled_01 Bled_02

Bled_03

Bled_04 Bled_05 Bled_06 Bled_07 Bled_08 Bled_09

Bled Bled_10 Bled_11 Bled_12 Bled_13 Bled_14 Bled_15 Bled_16 Bled_17 Bled_18 Bled_19 Bled_20 Bled_21

Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero je najveće stalno prirodno jezero u Sloveniji, koje se nalazi na južnoj strani Julijskih Alpa, nekih 15 min vožnje autom od Bleda.
Nažalost nismo imali puno vremena za istraživanje jel smo dosli poprilicno kasno. Ono sto mogu reci je da je Bohinjsko jezero za razliku od Bleda nekako više “divlje” bez vila, hotela i čovjekovog utjecaja. Temeratura je bila nekoliko sutpnjeva niža i bilo je još dosta snjega. Kraj jezera se i nalazi žićara koja vozi do skijališta Vogel. Dobili smo savjet da provozamo sa žičarom jel je pogled na vrhu spektakularan, ali nažalost zbog vremena to smo ostavili za drugi posjet.

 

Bled_22 Bled_23 Bled_24 Bled_25 Bled_26 Bled_27 Bled_28

 

Stvaro nismo puno toga obišli  pa ne želim puno pisati nego sam postavio samo nekoliko fotografija da pokusam docarati ljepote ova dva mjesta. Moj savjet je da definitivno posjetite Bled i Bohinj na nekoliko dana ako ste u mogučnositi.

Veliki pozdrav

Hrvoje

3 comments

Roman Romanski on 19/03/2014 at 15:41 Reply

Krasno Hrvoje , sljedeći put odite i u Vintgar 🙂

Hrvoje Golubić on 19/03/2014 at 18:32 Reply

Hvala puno Roman! Sigurno cemo navratiti drugi puta 🙂

budimo realni ove fotke su uvreda za bled i bohinj

Leave a reply

Please correct form

required*

Save me from spam :) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.